Płatki owsiane na kilka sposobów - śniadanie

 
 Płatki owsiane - przepis podstawowy

1/2 szklanki płatków owsianych
1szklanka mleka 0,5%

Płatki zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu lub wsadzamy na 3 minuty do mikrofali (średnia moc).


Jak można urozmaicić przepis?

Wersja nr 1:

Wystarczy poczekać aż płatki przestygną i dodajemy:
1 jogurt owocowy
Sezonowy owoc pokrojony w kostkę (jabłko, truskawki, maliny, gruszki, jagody itp)
2 łyżki płatków migdałowych.

Całość mieszamy i możemy od razu jeść :)

Wersja nr 2


1/2 szklanki płatków owsianych zalewamy na noc 1 szklanką mleka 0,5% i wstawiamy do lodówki.
Rano dajemy jogurt z aspartamem + owoce pokrojone w kostkę + 2 łyżki płatków migdałowych


Wersja nr 3

Do przepisu podstawowego dodajemy mus jabłkowy :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz