Płatki owsiane na kilka sposobów - śniadanie
Płatki owsiane - przepis podstawowy
1/2 szklanki płatków owsianych
1szklanka mleka 0,5%
Płatki zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu lub wsadzamy na 3 minuty do mikrofali (średnia moc).
Jak można urozmaicić przepis?
Wersja nr 1:
Wystarczy poczekać aż płatki przestygną i dodajemy:
1 jogurt owocowy
Sezonowy owoc pokrojony w kostkę (jabłko, truskawki, maliny, gruszki, jagody itp)
2 łyżki płatków migdałowych.
Całość mieszamy i możemy od razu jeść :)
Wersja nr 2
1/2 szklanki płatków owsianych zalewamy na noc 1 szklanką mleka 0,5% i wstawiamy do lodówki.
Rano dajemy jogurt z aspartamem + owoce pokrojone w kostkę + 2 łyżki płatków migdałowych
Wersja nr 3
Do przepisu podstawowego dodajemy mus jabłkowy :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz